Informatie kamperen

Goed voorbereid op vakantie? Lees van te voren even alle informatie over het kamperen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

De kampeerplaats

De oppervlakte van je kampeerinstallatie mag niet groter zijn dan 45 m² (voor een XL-plaats: 60 m²). Eventuele toegelaten bijzettenten zijn niet inbegrepen in dit oppervlak. Je plaatst 1 bijzettentje van maximaal 9 m² of 2 bijzettentjes van maximaal 6 m². De bijzettentjes mogen enkel voor of achter de kampeerinstallatie geplaatst worden. Partytenten zijn verboden.

Aankomst en vertrek

Je kan je kampeerplaats op de dag van aankomst in gebruik nemen vanaf 14 u. Op de dag van vertrek verlaat je de kampeerplaats vóór 12u. Hou, omwille van brandveiligheid, steeds voldoende afstand tussen jouw kampeerinstallatie en die van je buren en plaats je kampeerinstallatie conform de richtlijnen die je ontvangt bij aankomst op de camping.

Huisdieren

Breng je je hond of kat mee naar de camping? Dat kan als je de diertjes altijd aangelijnd houdt en je medekampeerders hier geen enkele hinder van ondervinden. Je mag twee huisdieren per kampeerplaats meebrengen.

Gratis bijzettentje

Elke kampeerplaats is zowat 110 m² groot. Voldoende ruimte dus voor je caravan, tent of kampeerauto. Maar ook een bijzettentje van max. 9 m², of twee bijzettentjes van max. 6 m², kunnen er best bij. En je hoeft er niets extra voor te betalen!

Stroom

Op Kompas Camping is er stroomaansluiting met CEE-stekker, met een stroomsterkte van 10 A.

Annuleren

Bij volledige of gedeeltelijke annulering van het verblijf worden de volgende kosten aangerekend:

  • tot en met 57 dagen vóór het begin van de verblijfsperiode: 30 euro per dossier.
  • van 56 tot en met 43 dagen vóór het begin van de verblijfsperiode: 25% van de huursom met een minimum van 30 euro.
  • van 42 tot en met 22 dagen vóór het begin van de verblijfsperiode: 50% van de huursom met een minimum van 30 euro.
  • van 21 tot en met 8 dagen vóór het begin van de verblijfsperiode: 75% van de huursom met een minimum van 30 euro.
  • bij annulering 7 dagen en minder vóór het begin van de verblijfsperiode, alsook bij niet-aankomen: de volledige huursom met een minimum van 30 euro.

Opgelet: We aanvaarden enkel schriftelijke annuleringen. De datum van postafstempeling van de brief geldt als annuleringsdatum.

Voordelige annuleringsverzekering

Het is aan te bevelen om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan, zo gewenst, via Kompas Camping vzw bij DVV-verzekeringen. Kostprijs premie: slechts 4,5% van het verblijfsgeld!