Maatregelen Covid-19

Bij Kompas Camping staat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers centraal. Daarom rekenen we op iedereen om de hieronder vermelde maatregelen, genomen in het kader van Covid-19, na te leven. 

Alvast bedankt!

Vooraf reserveren!
Vooraf een kampeerplek of Comfort Lodge huren via www.kompascamping.be is verplicht! Ter plaatse kan je geen vakantie boeken.

Bij aankomst
Kampeerders
Drie dagen voor de start van je vakantie ontvang je via mail het nummer van je kampeerplaats, een plan van de camping en het tijdstip waarop je kan binnenrijden. Bij aankomst op de camping openen de slagbomen zich voortaan automatisch (via nummerplaatherkenning). Aanmelden op het onthaal hoeft niet, maar je kan er (als dat nodig is) wel terecht met je vragen en/of problemen.

Huurders
Drie dagen voor de start van je vakantie ontvang je via mail het nummer van je huuraccommodatie, een plan van de camping en het tijdstip waarop je kan binnenrijden. Meld je bij aankomst eerst aan bij de receptie waar je de sleutel van jouw accommodatie ontvangt. We vragen om de sleutel door 1 persoon te laten ophalen om drukte en langere wachttijden aan het onthaal te vermijden.

Onthaal
Heb je tijdens je verblijf vragen en/of problemen? Meld ze bij het onthaal of bel naar +32 (0)58 22 30 21. Dit telefoonnummer is exclusief voor gasten tijdens hun vakantie op Kompas Camping. Om de veilige afstand van 1,5 m tussen gasten en medewerkers te kunnen garanderen, gelden er voor de toegang tot het onthaal specifieke maatregelen. Deze zijn geafficheerd aan de ingang van het onthaal.

Sanitair
Op de camping bevinden zich meerdere sanitaire gebouwen. Een net en hygiënisch sanitair is altijd belangrijk, maar in het kader van het Covid-19 veiligheidsplan, nemen we de volgende extra maatregelen:

- Om de veilige afstand van 1,5 m tussen gasten te kunnen garanderen, gelden er voor de toegang tot en het gebruik van de sanitaire gebouwen specifieke maatregelen. Deze zijn geafficheerd aan de ingang van deze gebouwen.
- Kinderen jonger dan 9 jaar moeten, bij gebruik van het sanitair gebouw, vergezeld zijn van een volwassene.
- Het kindersanitair is toegankelijk per gezin.
- 2 x per dag wordt elk sanitair gebouw gedurende 1 uur gesloten voor een grondige poetsbeurt en ontsmetting. De exacte sluitingsuren worden ter plaatsen gecommuniceerd.

OPROEP
- Gebruik maximaal de sanitaire voorzieningen van je caravan of camper.
- Ga je toch naar een sanitair gebouw, was dan je handen voor- en achteraf.
- Ontsmet je handen met de gel die je in de inkomhal van elk sanitair gebouw vindt, bij het betreden en verlaten van het gebouw.
- Doe je vaat zo mogelijk in je caravan, tent of camper. In de sanitaire gebouwen kan je slechts beperkt gebruikmaken van de wasbakken voor vaatwerk.

Chemisch toilet
Aan elk sanitair gebouw is er, in een afzonderlijke ruimte die langs buiten bereikbaar is, een lozingspunt voor het chemisch toilet. Je vindt er ook een gel voor handhygiëne na gebruik.

Wasserette
Om de veilige afstand van 1,5 m tussen gasten te kunnen garanderen, gelden er voor de toegang tot de wasserette specifieke maatregelen. Deze zijn geafficheerd aan de ingang. Muntjes voor het gebruik van de wasmachines en/of droogkasten, koop je vooraf via het onthaal.

Milieustraat
Op het terrein zijn er milieustraten waar je huishoudelijk afval kan deponeren in goed afgesloten containers. Blijf ook nu milieubewust en deponeer  papier, karton, glas, groenten-, fruit- en tuinafval in de daartoe bestemde containers. Draag bij voorkeur handschoenen als je afval gaat deponeren en was je handen achteraf. Je respecteer t daarbij uiteraard steeds de veiligheidsafstand van 1,5 m.

Winkel 
Nieuwpoort en Westende
Opgelet: het dragen van een mondmasker is verplicht in de winkel!
Om de veilige afstand van 1,5 m tussen gasten te kunnen garanderen, gelden er voor de toegang tot onze winkels specifieke maatregelen. Deze zijn geafficheerd aan de ingang. Betaling van aankopen is enkel mogelijk met een bankkaart.
BROOD(JES) EN KOFFIEKOEKEN LIEFST OP BESTELLING
In de winkel worden geen brood(jes) en/of koffiekoeken verkocht. Wel kan je ze 1 dag vooraf tot middernacht bestellen én betalen via onze app Kompas Camping Corner (te downloaden via Google Play & App Store). De volgende ochtend haal je ze dan op in de snackbar tussen 8 en 11u. Geen app? Plaats dan je bestelling de dag voordien (voor 18u) bij het onthaal.

Snackbar Nieuwpoort
Frituur Westende
De snackbar en frituur zijn dagelijks geopend! Om de veilige afstand van 1,5 m tussen gasten te kunnen garanderen, gelden er voor de toegang tot de snackbar specifieke maatregelen. Deze zijn geafficheerd aan de ingang.
ENKEL OP BESTELLING
Frietjes, snacks en andere take away-maaltijden bestel je via onze app Kompas Camping Corner (te downloaden via Google Play & App Store). Is je bestelling klaar? Dan krijg je 10 minuten vooraf een bericht om ze af te halen. Respecteer dit tijdsslot. Ook als je je bestelling ter plaatse wenst op te eten, dien je vooraf te bestellen.

Brasserie Nieuwpoort
Taverne Westende
De brasserie en taverne zijn dagelijks geopend van 11u30 tot 22u30. Wil je er tafelen? Dan dien je vooraf te reserveren via het onthaal of mailen naar taverne.westende@kompascamping.be voor Westende en naar brasserie.nieuwpoort@kompascamping.be voor Nieuwpoort.

Foodtrucks
Pizza’s, taco’s, burgers,… je zal ze tijdens het hoogseizoen regelmatig kunnen bestellen en afhalen bij foodtrucks op de camping. Ook hier gelden maatregelen om de veiligheidsafstand van 1,5 m te garanderen. Concrete informatie over het aanbod en de maatregelen krijg je via onze digitale infoborden.

Wandelen en fietsen
De omgeving van Kompas Camping leent zich prima voor kleine én grote wandelingen en/of fietstochten. Vlakbij de camping vind je knooppunten van het wandel- en fietsnetwerk ‘Kust’. Een kaart van de netwerken vind je bij het onthaal. Gloednieuwe (elektrische) fietsen kan je reserveren via het onthaal.

Volley, petanque en basket
Petanque, volleybal en basketbal spelen mag met de personen waarmee je samen op de camping verblijft. Indien er andere gasten aanwezig zijn op het terrein, kan je even moeten wachten met spelen tot een veiligheidsafstand van 1,5 m gegarandeerd is.

Speeltuin: binnen en buiten
De buitenspeeltuinen zijn toegankelijk. Volg de indicaties die geafficheerd zijn aan de ingang. Voor de binnenspeeltuinen geldt nog een verbod.

Zwembaden Nieuwpoort en waterspeeltuin Westende
Onze zwembaden in Nieuwpoort en waterspeeltuin in Westende zijn terug dagelijks geopend van 10 tot 20u. Er zijn per dag 4 shiften van 2 uur (10u, 13u, 15u30, 18u) met telkens een max. van 250 personen. Inschrijven is verplicht en kan enkel op de dag zelf vanaf 7u ’s morgens tot 10 min. voor aanvang van het tijdsblok. Na elke shift moeten alle zwemmers het zwembad verlaten zodat onze medewerkers grondig kunnen poetsen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen zo op een veilige manier plezier kan beleven in het zwembad! Reserveer via onze app Kompas Camping Corner (te downloaden via Google Play & App Store).

Animatie
Ook deze zomer organiseert ons animatieteam activiteiten. Voor kleinere groepen (enkel jongeren), maar zeker even boeiend! Concrete informatie over het aanbod krijg je via onze digitale infoborden op de campings. Hou er wel rekening mee dat je voor verschillende activiteiten vooraf moet inschrijven. Dat doe je via nieuwpoort.leisurehub.be.

Burencontact
Samen met de buren een aperitiefje drinken, een barbecuetje organiseren, ’s  avonds wat bijpraten met een drankje …  bijzonder leuk! Voorlopig kan het enkel binnen je eigen bubbel van max. 15 personen.

Bezoek
De campings zijn, als gevolg van de veiligheidsmaatregelen, enkel toegankelijk voor gasten die vooraf een kampeerplekje of huuraccommodatie geboekt hebben. Bezoek van vrienden en/of familie is dus niet toegestaan.

Kort & bondig
We vragen alle gasten om deze spelregels zeker na te leven:

- Boek vooraf je vakantie via www.kompascamping.be
- Hou altijd een minimale veiligheidsafstand van 1,5 m t.o.v.  de andere gasten en onze medewerkers.
- Respecteer de geafficheerde veiligheidsmaatregelen aan de ingang van gebouwen en aan de  (recreatie)voorzieningen.
- Betaal overal met een bankkaart. Cash geld wordt niet geaccepteerd.
- Gebruik onze app zoveel mogelijk voor aankopen/bestellingen.
- Ontvang geen bezoek.