covid - update 21 mei 2020

Beste kampeerder

Wij hebben de voorbije weken beperkte informatie gegeven over Covid en de campings.  De reden is eenvoudig: er was ook niet meer nieuws dan onduidelijkheid over de heropening.

Pasar en Kompas Campings hebben de voorbije weken, samen met de toerismesector, mee geijverd om snel duidelijkheid te krijgen over een veilige heropening.

Vandaag weten we ook nog niets over de datum. 

We kunnen u wel al informeren over de veiligheid.  De overheid heeft voor de campingsector een ‘veiligheidsprotocol’ gemaakt.  We hebben daar met Kompas Campings aan meegewerkt.  Bij uw aankomst op de camping zal u een brochure ontvangen met alle gedetailleerde uitleg.  Omdat vele kampeerders hierover vragen hebben en ongerust zijn – wat we begrijpen – geven we hier kort reeds informatie over de toepassing van het veiligheidsprotocol op onze campings.  Let wel: de overheid kan steeds beslissen om maatregelen te verstrengen of te versoepelen, wat wij dan meteen ook zullen toepassen.

Algemeen

Zoals overal komen er diverse maatregelen: handgel, plexiglas om personeel te beschermen, looprichtingen,…  En uiteraard gelden de gekende voorzorgsmaatregelen: handen wassen, afstand houden.  Een mondmasker?  Dat beslis je zelf.  Wij zouden de frisse zeelucht verkiezen!

Winkel

Hier gelden de gewone regels zoals in andere winkels: niet iedereen tegelijk binnen en afstand houden.  Om al té lange rijen te vermijden zal de broodservice anders verlopen: u zal vooraf moeten bestellen en uw pakket afhalen in een andere ruimte dan de winkel.

Snackbar

Frietjes kan u afhalen in de snackbar.  Let wel: hier vooraf bestellen.

Taverne en restaurant

We weten op vandaag niet of we mogen openen. 

Er zullen opnieuw regelmatig foodtrucks aanwezig zijn.

Zwembaden, waterspeeltuin

Op vandaag is er nog geen duidelijkheid over de toelating om te openen.  In elk geval zal het ook hier met kleinere groepen moeten.

Speeltuinen

Tot nader order zullen de buitenspeeltuinen en de binnenspeeltuinen niet geopend zijn.  We hopen dat dit snel wel kan!

Sanitair

Dit is voor vele kampeerders de grootste zorg.

Algemeen: we willen de overdruk op het sanitair beperken.  Daarom wordt aanbevolen om maximaal uw eigen sanitair in uw installatie te gebruiken (indien u daarover beschikt) en uw vaat ook maximaal op uw staanplaats te doen.

In het sanitair: looprichting, afstand houden.  Het kindersanitair zal per familie kunnen gebruikt worden.  In de gebouwen komt u zoveel als mogelijk alleen.  Kinderen jonger dan 9 jaar moeten vergezeld zijn van één volwassene.

De sanitaire gebouwen zullen beurtelings tweemaal per dag gedurende 1 uur gesloten zijn voor het poetsen en reinigen.

Chemisch toilet blijft ter beschikking.  Zorg voor uw hygiëne.

Receptie

Ook hier de gekende maatregelen: afstand houden, liefst 1 persoon per gezin.

Enkel kampeerders die vooraf hebben gereserveerd worden op de camping toegelaten.

Animatie

Dit zal beperkt worden en enkel in kleine groepen.  We voorzien extra individuele programma’s die je met uw eigen familiegroepje kan doen.  We nemen de nodige maatregelen om het sportterrein en de petanquebanen te kunnen gebruiken.

Wasserette, milieustraat

Ook hier afstand houden.

Betalingen

Er wordt geen cash geld gebruikt.  Betalen met bankkaarten of bankapp.

Personeel

We nemen alle maatregelen om ons personeel veilig te laten werken.  Respecteer daarom ook alle voorschriften.

Bezoekers

We willen algemeen het aantal mensen op de camping beperken.  Daarom zijn mensen die niet verblijven op de camping niet toegelaten. U mag dus geen bezoekers van buitenaf ontvangen.  Op de camping blijft u ook liefst op uw eigen staanplaats.  Uiteraard heeft u contacten met andere kampeerders, maar veilig en afstand houden.

Tot slot

Beste kampeerders, wij zijn ervan overtuigd dat alle maatregelen u een veilige kampeervakantie kunnen garanderen.  Covid-19 zorgt echter voor minder vrijheid en vele voorzorgsmaatregelen.  Respecteer ze en laat ze uw kampeervakantie niet verknallen.

De Covid-maatregelen in het kader van de veiligheidsprotocollen van de overheid maken deel uit van het huishoudelijk reglement.  We zullen waken over de toepassing ervan, in ieders belang.  De directie of de toezichthoudende overheid kan sancties opleggen voor overtreders. 

We hopen u snel te mogen verwelkomen.  Momenteel is op onze receptie door de tijdelijke werkloosheid maar 1 persoon aanwezig.  Daarom hebben we geen telefoonservice.  We vragen daarvoor begrip, bijzondere tijden vergen een aangepaste organisatie.  Alle informatie staat op deze site en wordt geactualiseerd.

Voor het voorjaar hebben kampeerders een waardebon ontvangen.  Velen hebben reeds herboekt, waarvoor dank.  Voor de seizoentarieven zullen we pas een voorstel kunnen doen als we de datum van heropening kennen (en dus weten hoe lang we gesloten zijn).  We vragen uw begrip hiervoor.

Wij danken de vele kampeerders die ons fijne berichten sturen en ons aanmoedigen.  Dat doet veel plezier, vooral voor onze personeelsploeg waar nu de meeste mensen getroffen zijn door tijdelijke werkloosheid.  Vanaf volgende week starten we met mondjesmaat weer op om de heropening te organiseren.

U kijkt uit naar uw kampeervakantie!
Wij kijken ernaar uit u terug te zien in Nieuwpoort en Westende!

                             

Michel Vandendriessche                                            Francis Feys

Gedelegeerd-bestuurder                                           Algemeen Manager